четвер, 25 липня 2019 11:05

Разумков розповів, яку практику Парубія не візьмуть до нової Ради

Разумков розповів, яку практику Парубія не візьмуть до нової Ради
"Останній приклад — 17 разів ставили на голосування Виборчий кодекс. Знову ж таки, буває різне, але так поглумитися над регламентом, — це треба мати талант", — Разумков. ФОТО: УНІАН

У Верховній Раді 9-го скликання не "глумитимуться над регламентом", як це робив спікер попереднього скликання Андрій Парубій.

Про це керівник партії "Слуга народу" Дмитро Разумков заявив в інтерв'ю "Інтерфакс-Україна".

"Останній приклад — 17 разів ставили на голосування Виборчий кодекс. Знову ж таки, буває різне, але так поглумитися над регламентом, — це треба мати талант. Хотілося б, щоб у наступному парламенті такого "таланту" не було", — сказав він.

"Окрім того, я вважаю, що коли за тиждень до виборів голосують за новий Виборчий кодекс, це плювок в обличчя українському виборцю. І тут питання не лише до Парубія, а й до всієї Ради. Ви це вносили 2014-го до коаліційної угоди! Проголосували в першому читанні випадково, отримавши 226 голосів, хоча цього ніхто не очікував. Щоб паралізувати процес, "запхнули" до Виборчого кодексу понад 4 тисячі правок", — додав Разумков.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Найбільше нас здивували мажоритарники на Львівщині — Разумков

Явка на дочасних парламентських виборах, які відбулись 21 липня, стала найнижчою в історії українських виборів в Раду: 49,84%.

Парламент 9-го скликання оновиться на 80,4% і стане молодшим на 7,4 років. За попередніми даними, зі старого скликання змогли переобратися 82 народні депутати. 342 особи стануть депутатами вперше.

Зараз ви читаєте новину «Разумков розповів, яку практику Парубія не візьмуть до нової Ради». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі