понеділок, 30 листопада 2020 11:46

Разумков повернувся в Раду і побачив "безалаберність"

Разумков повернувся в Раду і побачив "безалаберність"
Цього тижня парламент не розглядатиме проєкт державного бюджету на наступний рік, каже Разумков. Фото: rada.gov.ua

Голова Верховної Ради Дмитро Разумков поскаржився, що в парламенті не виконують його доручень. Про це він сказав на погоджувальній раді в понеділок.

"Щодо виконання доручень, які отримують комітети. У мене двічі було доручення до комітету з питань правової політики, щодо проведення його засідання. На жаль, воно не відбулося. Я розумію - хтось хворіє, хтось - ні. Але якщо за 2 тижні не можемо провести засідання і можемо розглянути тільки 4 питання, у мене виникає логічне запитання: "А що ми робимо?"

Сьогодні Верховна Рада повинна демонструвати свою ефективність. Сподіваюся, що це просто якась безалаберність, а не некомпетентність. На порядку денному стояли питання саме для допомоги робочої групи в майбутньому вийти з кризової ситуації після безпрецедентного рішення Конституційного суду.

Доручення було зібратися двічі комітету, надати письмові пропозиції робочій групі, цього не відбулося. Ми отримуємо достатню велику заробітну плату, щоб нам вистачало часу і хисту займатися безпосередньо своєю роботою. Якщо не можемо за 2 тижні провести засідання комітету, то у мене є питання і до його голів і до апарату", - заявив спікер.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: З конституційною кризою "борються" нардепи, які її створили

"Виклики, які стоятимуть перед Верховною Радою на цьому тижні, їх, на жаль, або на щастя, буде багато. Перш за все, це законопроєкти, якими займається Верховна Рада і Офіс президента. Питання, пов'язані з виходом із конституційної кризи. Поверненням норм е-декларування до нормального стану, відповідальності за неправдиве декларування", - попередньо сказав він.

Спікер нагадав про створену в парламенті робочу групу.

"Вона працювала 2 тижні. Маємо законопроєкт. Паралельно цим процесом займався й Офіс президента. Наприкінці минулого тижня Володимиром Зеленським був внесений законопроєкт щодо відновлення статті за недекларування. Була домовленість, що законопроєкт робочої групи відкритий до підписання... Підписується представниками всіх фракцій та груп і далі за бажанням - народними депутатами. А далі на базі цих 2 законопроєктів створюватимемо допрацьований.

Якщо все буде добре, швидко досягнемо консенсусу, то вже цього тижня зможемо це питання розглянути у стінах Верховної Ради", - розповів Разумков.

Також у парламенті планують розглянути пакет законопроєктів про допомогу бізнесу в умовах пандемії.

"Щодо бюджету. На жаль, він до нас надійшов із серйозною затримкою. Цього тижня фізично ми його розглянути не встигаємо. Розглядатимемо його або наступного пленарного тижня, або наступного не пленарного, на позачерговому засіданні. Сьогодні всі фракції взяли тайм-аут", - заявив спікер.

"Якщо бачитимемо необхідність, то наступного тижня можливі позачергові засідання", - додав Разумков.

Цього тижня народні депутати зберуться на засідання Верховної Ради. У понеділок Разумков заявив, що одужав від коронавірусу.

В уряді повідомили, що переговори з МВФ щодо основних параметрів проєкту держбюджету на 2021 рік успішно завершили.

Зараз ви читаєте новину «Разумков повернувся в Раду і побачив "безалаберність"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі