понеділок, 13 березня 2023 23:31

Спецтема: Війна Росії проти України

Рашизм: нардепи пропонують назву російському режиму

Рашизм: нардепи пропонують назву російському режиму
Режим Путіна можуть визнати рашистським. Фото: Укрінформ

Народні депутати пропонують визначити чинний в Росії політичний режим як рашизм.

Пропонується засудити його ідеологічні засади й суспільні практики як тоталітарні та людиноненависницькі. Відповідний проєкт постанови зареєстровано в українському парламенті.

"Рашизм – новий різновид тоталітарної ідеології та практики, який лежить в основі режиму, що сформувався у РФ під керівництвом російського диктатора Володимира Путіна, та ґрунтуються на традиціях російського шовінізму й імперіалізму, практиках комуністичного режиму СРСР та націонал-соціалізму", – йдеться в законопроєкті.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Росія зазнає краху" – Зеленський показав нові фото українських героїв

Наведено перелік ознак та наслідків рашизму: культ сили та мілітаризм, самозвеличування Росії та росіян через насильницьке пригнічення інших народів, використання заборонених методів ведення війни та системне вчинення воєнних злочинів, масові страти, вбивства та інше.

Нардепи закликають міжнародну спільноту застосувати реальні заходи, які дадуть можливість притягнути військово-політичне керівництво РФ до відповідальності за вчинення стосовно України та її народу злочину агресії, воєнних злочинів, злочинів проти людяності та злочину геноциду.

Щодня Україна із партнерами наближає вирок для російських терористів. Щодня мир стає ближчим, сказав президент Володимир Зеленський.

Рашизм має програти у цій війні – в усьому й усюди. На землі, в небі, на морі, в енергетиці, в економіці, у політиці та зрештою – на лаві підсудних у міжнародному трибуналі за цю агресію проти України, зазначив президент.

Зараз ви читаєте новину «Рашизм: нардепи пропонують назву російському режиму». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі