вівторок, 10 квітня 2007 10:36

Райсуд Луганська заборонив проводити дострокові парламентські вибори

Артемівський районний суд міста Луганська заборонив центральним органам влади, зокрема Центральній виборчій комісії, здійснювати які-небудь дії і ухвалювати які-небудь рішення з проведення дострокових парламентських виборів.

Рішення ухвалене за позовом народного депутата Володимира Іванова (фракція Партії регіонів) про визнання незаконної бездіяльності парламентських фракцій, президента України Віктора Ющенка, а також Кабінету міністрів відносно порушення трудових і цивільних прав депутата.

Даним визначенням заборонено центральним органам влади, зокрема, ЦВК, а також будь-яким юридичним і фізичним особам здійснювати будь-які дії та ухвалювати будь-які рішення з проведення позачергових виборів до розгляду справи за позовом Іванова по суті.

У ЦВК у вівторок також надійшла постанова про відкриття виконавчого провадження на підставі визначення Артемівського райсуду Луганська.


6 квітня в ЦВК надійшла постанова міського суду Феодосії Автономної республіки Крим, яким ряду центральних органів влади, зокрема ЦВК, заборонено застосовувати будь-які заходи, здійснювати будь-які дії і застосовувати будь-які дії для виконання указу президента про дострокові парламентські вибори.

В той же час, в ЦВК 7 квітня надійшла постанова міськсуду Феодосії, який відмінив своє попереднє рішення з цього питання.

Керівник прес-служби ЦВК Зоя Шарікова повідомила, що 4 члени Центрвиборчкому (Броніслав Райковський, Юрій Донченко (обидва - квота Компартії), Олександр Чупахін (квота Соцпартії) та Ігор Качур) за станом на вівторок як і раніше знаходяться на лікарняних, пише Интерфакс.

Зараз ви читаєте новину «Райсуд Луганська заборонив проводити дострокові парламентські вибори». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі