пʼятниця, 06 березня 2015 17:49

Раду просять не втручатись у відбір керівника Антикорупційного бюро

Раду просять не втручатись у відбір керівника Антикорупційного бюро
Фото: unian.net

Конкурсна комісія з відбору директора Антикорупційного бюро обрала чотирьох кандидатів, яких у разі проходження спецперевірки пропонуватимуть президенту на посаду головного борця з корупцією в Україні.

Як інформує Центр протидії корупції, це відбулося на засіданні комісії 6 березня.

Водночас, директор Європейського управління боротьби із шахрайством Джованні Кесслер звинуватив депутатів у спробах вплинути на рішення комісії.

"Будь-які спроби втрутитися у чинний процес (відбору кандидатів на посаду директора Бюро - ред.) є дуже небезпечним. Змінювати правила гри наприкінці процедури конкурсного відбору – атака на незалежність членів та рішень комісії, яку ми будемо відбивати", - заявив він.

Йдеться про законопроект №2339 депутатів Грановського, Мушака (обидва від БПП) та Хміля ("Народний фронт"), який скасовує граничний вік перебування особи на посаді директора Національного антикорупційного бюро.

"Під час нашого першого засідання (де обговорювалася доцільність роботи комісії над змінами до закону про Національне антикорупційне бюро – ред.), я наполегливо казав, що ми не є Верховної Радою і, як комісія, не маємо втручатися у рішення, що приймає парламент", - заявив Кесслер.

"Тепер я хочу звернутися до Верховної Ради, яка є виразом довіри українців та носієм демократичних цінностей: ви не є конкурсною комісією. Ми є конкурсною комісією", - наголосив він.

Зараз ви читаєте новину «Раду просять не втручатись у відбір керівника Антикорупційного бюро». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі