субота, 03 листопада 2007 12:38

Радник Ющенка: Прем"єрство Тимошенко призведе до глибокої кризи

Радник Ющенка: Прем"єрство Тимошенко призведе до глибокої кризи
Радник президента Віктора Ющенка Степан Гавриш прогнозує глибоку системну кризу у випадку призначення Юлії Тимошенко на пост прем"єр-міністра.

Про це Гавриш сказав в ефірі телекомпанії "5 канал" 2 листопада.

Гавриш зазначив, що на сьогодні питання про прем"єрство Тимошенко складне і резонансне.

"Дотепер немає відповіді на питання, чи буде достатня кількість союзників, щоб задовольнити коаліцію в рамках 228 голосів. Навіть і ця чисельність коаліції недостатня для прогнозування стабільної урядово-коаліційної програмної позиції Тимошенко в майбутньому періоді", - сказав Гавриш.

З його слів, Тимошенко зараз досягла піку своєї політичної кар"єри.

"Якщо врахувати те, що Тимошенко перебуває зараз на піку своєї політичної кар"єри - ми можемо очікувати досить глибокої системної кризи", - підкреслив Гавриш.

Радник президента зазначив, що Ющенко буде робити все, щоб кризи не сталося.

"Президент буде робити все для того, щоб кризи не було, оскільки він сьогодні відіграє ключову роль політичного менеджера з управління кризою, і тому він буде шукати шляхи до консолідації до стабільного пакету", - зазначив Гавриш.

Він також сказав, що Ющенко не може не враховувати очікування в суспільстві бачити на посту прем"єра Тимошенко, а також розуміє, що вузька коаліція тільки демократичних помаранчевих сил недостатня для тривалої стабільності, і намагається знайти варіант широкої співучасті з іншими політичними силами.

Експерти вважають Юлію Тимошенко найбільш імовірною кандидатурою на пост прем"єр-міністра від коаліції Блоку Юлії Тимошенко й блоку "Наша Україна - Народна Самооборона".

Лідер "Європейської партії України", яка входить у блок "Наша Україна - Народна Самооборона", Микола Катеринчук прогнозує, що у випадку призначення лідера блоку її імені Юлії Тимошенко прем"єр-міністром вона пропрацює на цьому посту до 2012 року.

Зараз ви читаєте новину «Радник Ющенка: Прем"єрство Тимошенко призведе до глибокої кризи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі