четвер, 24 травня 2007 12:46

Рада звільнила ще одного суддю Конституційного Суду

Верховна Рада України звільнила Петра Стецюка з посади судді Конституційного Суду України. За це проголосували 233 народних депутатів із 256, зареєстрованих у сесійній залі.

Як зазначив один із авторів постанови, член фракції Партії регіонів Андрій Сокіл, 10 квітня Стецюк, обраний за квотою ВР, виступив разом з іншими суддями КС із заявою, що він відмовляється брати участь у розгляді справи щодо конституційності Указу Президента України про розпуск ВР.

Народний депутат зазначив, що суддя КС пояснив це тиском, який здійснюється на суд.

Відмовляючись від участі у розгляді справи, Стецюк порушив присягу судді і відмовився від виконання своїх безпосередніх обов"язків, наголосив Сокіл.

10 квітня п"ятеро суддів КС, серед яких Стецюк, заявили про відмову брати участь у розгляді справи щодо відповідності Конституції України указу Президента про дострокове припинення повноважень Верховної Ради через тиск на них з боку окремих політичних сил.

Стецюк призначений суддею КС у серпні 2006 року за квотою Верховної Ради, повідомляє УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «Рада звільнила ще одного суддю Конституційного Суду». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі