четвер, 30 квітня 2020 14:08

Рада звернулася до світу щодо засудження агресії Росії. Проголосували всі фракції, крім однієї

Верховна Рада звернулася до іноземних держав та парламентських асамблей міжнародних організацій щодо засудження збройної агресії Російської Федерації проти України, яка триває.

У документі йдеться про окупацію Росією півострова Крим та окремих районів Донецької і Луганської областей. Про репресії окупанта проти громадян України.

За проголосували всі фракції і групи - "Слуга народу", "Європейська солідарність", "Батьківщина", "Голос", "За майбутнє", "Довіра".

За винятком ОПЗЖ, колишнього голови адміністрації Януковича Сергія Льовочкіна і кума президента РФ Путіна Віктора Медведчука. Ті голосували "проти".

 

"Робота над проєктом постанови і заяви є зразком колективної роботи. Усі політичні сили, за винятком однієї, доклалися і підтримали проєкт.

Треба висловити вдячність за приєднання до співаторства членам Меджлісу кримськотатарського народу.

На жаль, окупація Криму - тривалий процес. І нам треба звикати до того, що щороку ми змушені будемо підводити підсумки того, що зроблено у плані деокупації", - сказав представник Комітету з питань зовнішньої політики та міжпарламентського співробітництва, нардеп від "Слуги народу" Богдан Яременко.

За словами депутата, парламент звертає увагу не лише на вже відомі аспекти окупації Росією Криму. Як-от порушення прав людини, майнових прав громадян України.

"Звертаємо увагу на те, що стосується йі міжнародного співтовариства. На мілітаризацію Криму, військові аспекти окупації, на спроби РФ використовувати Крим для розміщення ядерної зброї і встановлення контролю над українськими ядерними об'єктами.

Говоримо про порушення прав міжнародного торговельного мореплавства.

Таким чином звертаємося до світу, громадян із баченням того, що потрібно робити для того, щоб Крим повернувся в Україну. Слава Україні", - сказав Яременко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Загострення на фронті: окупанти поранили українського воїна

"Тоді, як весь світ зайнятий боротьбою з пандемією, є країна-агресор, яка вперто продовжує нахабно й цинічно "впарювати" нам свій "гуманітарний конвой".

Ця заява покликана звернути увагу: ніхто війни не скасовував у період карантину.

Також маємо нарешті повернути суб'єктність комітету закордонних справ на повноцінну роботу. Фактично провалено роботу міжпарламентського співробітництва", - заявила нардеп від "Голосу" Соломія Бобровська.

Список тих депутатів з ОПЗЖ, хто не проголосував за звернення про засудження агресії Росії:

Ігор Абрамович

Юрій Бойко

Віталій Борт

Анатолій Бурміч

Олег Волошин

Валерій Гнатенко

Сергій Дунаєв

Юрій Загородній

Юлій Іоффе

Дмитро Ісаєнко

Володимир Кальцев

Олександр Качний

Ілля Кива

Ігор Кісільов

Тарас Козак

Олександр Колтунович

Наталія Королевська

Ренат Кузьмін

Сергій Ларін

Олександр Лукашев

Сергій Льовочкін

Юлія Льовочкіна

Михайло Макаренко

Григорій Мамка

Суто Мамоян

Віктор Медведчук

Володимир Мороз

Василь Німченко

Михайло Папієв

Тетяна Плачкова

Олександр Пономарьов

Наталія Приходько

Олександр Пузанов

Вадим Рабінович

Микола Скорик

Антоніна Славицька

Юрій Солод

Григорій Суркіс

Олександр Фельдман

Федір Христенко

Віктор Чорний

Нестор Шуфрич

Військове керівництво окупаційних російських військ на Донбасі складається з російських кадрових офіцерів – їх на окупованій території понад 2 тис. Про це розповів командувач операції Об'єднаних сил генерал-лейтенант Володимир Кравченко.

Зараз ви читаєте новину «Рада звернулася до світу щодо засудження агресії Росії. Проголосували всі фракції, крім однієї». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі