вівторок, 29 жовтня 2019 13:52

Рада ввела штрафи за перевезення дітей без автокрісел

Рада ввела штрафи за перевезення дітей без автокрісел
Більшість травм, отриманих дітьми в результаті ДТП, – це наслідок відсутності спеціальних засобів транспортування

Верховна Рада ухвалила законопроект, який вводить штрафи за порушення правил перевезення дітей.

Документ №1150 за основу підтримали 323 народних депутати. Після цього за пропозицією спікера Дмитра Разумкова парламентарі 332 голосами ухвалили законопроект у цілому з техніко-юридичними поправками.

Він передбачає покарання для водія за порушення правил перевезення дітей у розмірі 30 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (510 грн). Повторне порушення протягом року каратиметься штрафом у 50 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (850 грн).

Закон набуває чинності наступного дня після його опублікування в парламентській газеті "Голос України".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Смертельна ДТП на Миколаївщині: хрещений перекинув машину з дітьми

Діти можуть їхати в салоні легкового та в кабіні вантажного автомобіля. Перевезення малечі на задньому кріслі чи колясці мотоцикла, у причепі заборонені.

Діти до 12 років під час їзди в автомобілі мають перебувати у дитячому кріслі. Окрім крісла, може використовуватися бустер або трикутник-адаптер. Після досягнення дитиною 12-річного віку її зріст дозволить їздити без додаткових пристроїв, користуючись тільки ременями безпеки.

Немовлят необхідно возити в автолюльці, зафіксованій за допомогою автомобільних ременів. Розташовувати люльку варто перпендикулярно до напрямку руху. Дитину варто закріпити спеціальними ременями в люльці. При перевезенні малюка в люльці на передньому сидінні важливо не забути відключити подушку безпеки переднього пасажира.

Зараз ви читаєте новину «Рада ввела штрафи за перевезення дітей без автокрісел». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі