понеділок, 02 лютого 2009 12:28

Рада вирішить долю "Артека" завтра

Рада вирішить долю "Артека" завтра

Спікер Верховної Ради Володимир Литвин просить аби відповідні комітети розглянули проект зміни до бюджету, який запропонував Кабмін на виділення дитячому табору "Артек" 60 мільйонів гривень.

"Цей проект, якого ще немає у Верховній Раді, але який надійде, відповідні комітети мають негайно розглянути, щоб ми не виставляли Україну на посміховисько перед цілим світом", - заявив Литвин.

Нагадаємо, що прем"єрка Тимошенко пообіцяла, що уряд самостійно без представлення Державного управління справами виділить 60 млн гривень на утримання "Артека" шляхом внесення змін до державного бюджету.

"Ми це зробимо змінами до бюджету, ми це зробимо без представлення ДУС - скоротимо трішки і перекинемо ці гроші в достатньому для "Артека" розмірі", - запевнила Тимошенко.

31 січня Кабінет міністрів передав МДЦ "Артек" зі сфери управління Державного управління справами Президента в сферу управління Кабінету міністрів.

Окрім цього, Кабмін встановив, що охорону "Артека" здійснюватимуть спеціальні підрозділи Міністерства внутрішніх справ на безкоштовній основі. На думку прем"єра, це дозволить "Артеку" щорічно економити до 6 млн гривень.

Водночас керівник Державного управління справами Президента Ігор Тарасюк вважає неможливим зміну форми управління "Артеком" без узгодження з ЮНЕСКО, а також заявив, що фінансування "Артека" здійснюється з бюджетних коштів через Міністерство сім"ї, молоді і спорт.

За матеріалами : Gazeta.ua, Інтерфакс, УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «Рада вирішить долю "Артека" завтра». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі