вівторок, 02 листопада 2010 16:06

Рада відмовилася розсекречувати витрати депутатів

Рада відмовилася розсекречувати витрати депутатів
Верховна Рада відправила на повторне перше читання проект закону, який передбачав обов'язкове декларування витрат держслужбовцями.

За проект закону про заходи державного фінансового контролю публічної служби №4472 проголосували тільки 124 депутати, повідомляє Ліга.

Пропозицію направити документ на повторне перше читання підтримали 295 парламентаріїв.


Бютівець
Сергій Власенко перед голосуванням пояснив, що документ передбачає декларування доходів і видатків усіх публічних чиновників, починаючи від депутатів місцевих рад і закінчуючи президентом, а також декларації їх родичів.

"Якщо ми приймемо цей закон, не зможе вже суддя приїжджати до суду на "Мерседесі" і говорити, що це "Мерседес" його тещі чи його мами, яка пропрацювала все життя вчителькою у сільській школі", - зазначив він.


В той же час, за словами "регіонала" Івана Вернидубова, документ не може бути підтриманий, оскільки пропонує надто широке коло суб'єктів декларування та занадто великий перелік об'єктів декларації.


При цьому він звернув увагу на те, що не можна вимагати декларації від родичів публічних чиновників, бо, наприклад, діти можуть жити окремо і бути в конфлікті з батьками.


Депутат від блоку
Литвина Олег Зарубінський назвав проект недосконалим і додав, що документи такого рівня повинні бути якісними.
Зараз ви читаєте новину «Рада відмовилася розсекречувати витрати депутатів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі