четвер, 12 липня 2018 16:50

Рада видалила з закону про Антикорсуд лазівку для корупціонерів

Рада видалила з закону про Антикорсуд лазівку для корупціонерів
Фото: ternopoliany.te.ua

Верховна Рада внесла зміни до закону про судоустрій у частині Вищого антикорупційного суду, які запускають його роботу.

"За" проголосували 254 народних депутатів.

Цим документом парламент скасував скандальну поправку, яка давала можливість корупціонерам оскаржувати рішення у звичайних апеляційних судах.

"Суть полягає у тому, що всі справи, які підслідні НАБУ, передають до ВАКС. Якщо вони знаходяться у першій інстанції - їх передають до першої інстанції, в апеляції - до апеляції", - пояснив заступник голови комітету з питань правової політики та правосуддя Сергій Алексєєв.

Документ передбачає передачу Вищому антикорупційному суду всіх підслідних йому справ відразу після його запуску, регулює питання діяльності палат вищих спеціалізованих судів, закріплює інституційну автономність апеляційної палати суду.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Раді збирають підписи за неконституційність закону про антикорсуд

7 червня Верховна Рада 315 голосами запустила процедуру створення Вищого антикорупційного суду. 13 червня закон опублікували в "Голосі України".

Після цього стало відомо, що в документі є пункт, за яким порушені раніше справи щодо корупції топ-чиновників не підпадають під юрисдикцію Вищого антикорупційного суду.

Зараз ви читаєте новину «Рада видалила з закону про Антикорсуд лазівку для корупціонерів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі