неділя, 29 березня 2020 12:16

Рада у понеділок розгляне підтримку бізнесу - "слуга"

Рада у понеділок розгляне підтримку бізнесу - "слуга"
Порядок денний буде великий, кажуть у президентській політсилі. Фото: @verkhovna.rada.ukraine

На позачерговому засіданні Верховної Ради у понеділок планують розглянути законопроєкт про підтримку галузей бізнесу, які постраждали найбільше та надати лікарям право використовувати для лікування коронавірусу ліки, не призначені для боротьби з грипом.

Про це сказала заступник голови фракції "Слуга народу" Євгенія Кравчук в ефірі телеканалу "Україна 24".

"Наразі фіналізується і скоро зареєструється компромісний законопроєкт від більшості фракцій і груп. Він стосується економічної підтримки найбільш постраждалих бізнесів. Це як раз туристична галузь, малий бізнес - ті, які страждають у першу чергу.

Там будуть податкові пільги, в тому числі окремий пункт, який стосується спиртової галузі, щоб виробники антисептиків отримали ослаблення по акцизу з 1 травня цього року.

Один із законопроєктів стосується так званих ліків off label. Багато читаємо про це в медіа: в Італії, Іспанії та інших країнах застосовуються ліки, які не повинні були б застосовуватися проти грипу, але вони дають позитивний результат (у боротьбі з коронавірусом - Gazeta.ua).

Тому ми хочемо дати можливість українським медикам використовувати ці препарати, якщо пацієнт або його рідні не проти", - сказала народний депутат.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Група Коломойського проігнорувала Зеленського

Також Кравчук сказала, що фракція СН виступає за засідання парламенту у сесійній залі.

"З огляду на те, що матимемо великий порядок денний, доцільніше буде зробити це в залі Верховної Ради. Тому що з точки зору електронної системи "Рада" це набагато швидше і заощадить час перебування в загальному просторі", - пояснила нардеп.

Нардепи можуть додатково себе убезпечити рукавичками, масками та окулярами і в апараті ВР розглядають таку можливість.

Водночас Кравчук підтвердила: дійсно розглядається варіант проведення позачергового засідання у внутрішньому дворику парламенту або навіть на стадіоні.

Остаточно про місце проведення засідання вирішать у неділю на погоджувальній раді.

Міжнародний валютний фонд пропонує Україні дві умови для нової програми фінансування - ухвалити законопроєкти про вдосконалення системи регулювання банківської системи та земельну реформу.

Зараз ви читаєте новину «Рада у понеділок розгляне підтримку бізнесу - "слуга"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі