середа, 11 липня 2018 10:04

Рада розглядає скасування покарання суддів за неправосудний вирок (онлайн)

Рада розглядає скасування покарання суддів за неправосудний вирок (онлайн)
Фото: Сергій Ковальчук

Верховна Рада сьогодні має намір розглянути у першому читанні законопроект, яким пропонують не карати суддів за свідомо неправосудний вирок. Автори документа наголошують, що у таких випадках важливіше встановити, хто замовив рішення.

У залі зареєструвалися 335 народних депутатів.

Першими у порядку денному стоять законопроекти про призначення іменних стипендій ВР найталановитішим молодим ученим, а також про присудження премії ВР молодим ученим у галузі фундаментальних і прикладних досліджень та науково-технічних розробок за 2017 рік.

На перше читання винесений законопроекти про посилення державних гарантій для гірських та високогірних населених пунктів та про безперешкодний і необмежений доступ адвоката до підзахисного. На друге - законопроект про правовий статус осіб, зниклих безвісти.

У другій половині дня парламентарі працюватимуть у комітетах, фракціях і групах.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Порошенку висунули ультиматум щодо ЦВК

На ранковому засіданні 5 липня Верховна Рада не змогла підтримати у рейтинговому голосуванні питання звільнення старих членів ЦВК. Воно набрало 189 голосів за необхідних 226. 117 із них були від представників БПП, лише 10 із 80 - від партнерів по коаліції "Народного фронту".

Після цього "Блок Петра Порошенка" відмовився брати участь у голосуваннях 5 та 6 липня. У НФ заявили, що голосуватимуть, якщо кандидатів буде 13 і серед них буде представник "Опозиційного блоку".

Спікер ВР Андрій Парубій заявив, щоодин із компромісів у цьому питанні - на законодавчому рівні збільшити кількість членів Центральної виборчої комісії, щоб усі запропоновані президентом 14 кандидатів отримали посади.

Зараз ви читаєте новину «Рада розглядає скасування покарання суддів за неправосудний вирок (онлайн)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі