понеділок, 25 червня 2007 13:03

Рада ратифікує угоду про використання ЧФ Росії радіочастотного ресурсу в Україні

Кабінет Міністрів пропонує Верховній Раді ратифікувати угоду з Росією про порядок використання Чорноморським Флотом Росії радіочастотного ресурсу (спектру) на території України.

Ця угода була підписана урядами України й Росії 16 березня 2000 року в Києві.

Представляти законопроект у Раді вповноважений міністр оборони Анатолій Гриценко.

У пояснювальній записці до законопроекту сказано, що відповідно до закону про внесення змін у Закон "Про радіочастотний ресурс України" від 24 червня 2004 року, користування радіочастотним ресурсом України здійснюється на підставі ліцензій і дозволів на експлуатацію радіоелектронних засобів.

У разі невиконання користувачем умов використання радіочастотного ресурсу ліцензія (дозвіл на експлуатацію) може бути анульована.

Водночас, відповідно до угоди, яка подається на ратифікацію, порядок введення обмежень на роботу на території України радіоелектронних засобів ЧФ визначається окремою угодою.

Тобто, норми закону на радіоелектронні засоби ЧФ не поширюються.

На думку Кабміну, набуття угодою чинності сприятиме врегулюванню порядку використання ЧФ радіочастотного ресурсу на території України, тому що після введення його в чинність, українська сторона зможе почати укладання відповідного міжнародного договору з Росією для врегулювання на сьогодні проблемних питань щодо порядку виділення й користування ЧФ радіочастотним ресурсом України.

Росія виконала внутрішньодержавну процедуру, необхідну набуття цією угодою чинності в березні 2000 року.

У записці сказано, що реалізація закону не вплине на планові показники державного бюджету.

Відповідно до угоди між Україною й Росією про взаємні розрахунки, пов"язані з розділом Чорноморського флоту й перебуванням ЧФ на території України, підписаної 28 травня 1997 року, нарахування сум платежів за користування ЧФ радіочастотним ресурсом здійснюється з дати підписання цієї угоди, а розрахунки проводяться Росією, починаючи з 1998 року, шляхом щорічного зменшення рівними частинами державного боргу України перед Росією.

Президент Віктор Ющенко гарантує, що Україна буде дотримуватися положень угоди про статус й умови перебування Чорноморського флоту Росії на території України, що діє до 2017 року, пишуть Українські новини.


Зараз ви читаєте новину «Рада ратифікує угоду про використання ЧФ Росії радіочастотного ресурсу в Україні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі