понеділок, 30 квітня 2007 12:40

Рада призначила вибори президента і парламенту до 9 грудня

Рада призначила вибори президента і парламенту до 9 грудня
Верховна Рада вирішила призначити вибори Президента й парламенту одночасно до 9 грудня у разі прийняття необхідних змін Конституції й законів про вибори Верховної Ради й Президента.

За прийняття постанови N3506 у цілому проголосували 234 депутатів при необхідних 226.

Цією постановою парламент визнав за необхідне провести одночасно вибори Президента й Ради в період 90 днів після набуття чинності необхідними змінами до Конституції й законів про вибори, але не пізніше ніж 9 грудня.

Крім того, парламент доручив тимчасовій спеціальній комісії з роботи над змінами до Конституції до 15 червня розробити з урахуванням пропозицій Президента Віктора Ющенка й інших суб"єктів законодавчої ініціативи проект змін до Конституції, що передбачають можливість проведення одночасних дострокових виборів Президента й парламенту.

Крім того, Рада доручила Комітету з державного будівництва розробити й внести до 10 червня на розгляд нову редакцію закону "Про вибори народних депутатів України", що передбачає "відкриті списки кандидатів у депутати".

На думку голови Ради Олександра Мороза, необхідні зміни до законодавства й Конституції можна буде внести вже на початку вересня.

Таким чином, у разі, якщо політична ситуація буде вимагати проведення таких виборів, то їх можна буде провести вже наприкінці листопада - на початку грудня, пишуть Українські новини.
Зараз ви читаєте новину «Рада призначила вибори президента і парламенту до 9 грудня ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі