понеділок, 19 червня 2017 08:12

Рада призначила Валерію Гонтареву головою НБУ

Автор: NewsNetwork
  Валерія Гонтарева очолювала Нацбанк майже три роки
Валерія Гонтарева очолювала Нацбанк майже три роки

Три роки тому, 19 червня 2014-го, народні депутати підтримали пропозицію президента Петра Порошенка про призначення головою Національного банку України Валерію Гонтареву.

Таке рішення підтримали 349 нардепів. Того ж дня голова парламенту Олександр Турчинов підписав постанову.

На той момент курс долара був близько 12 гривень.

За час головування в НБУ Гонтарева ліквідувала понад 90 банків. Деякі з них через суд відновили свою діяльність.

10 квітня 2016 року Гонтарева повідомила, що йде у відставку. 10 травня вона призначила виконуючим обов'язки глави НБУ свого першого заступника Якова Смолія.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Майнові декларації Гонтаревої повністю перевірять

Валерія Гонтарева народилася 20 жовтня 1964 року у місті Дніпропетровськ (тепер - Дніпро). У 1987 році закінчила Київський політехнічний інститут. У 1997 році - Київський національний економічний університет, магістр економіки.

З 1993 по 1996 рік працювала провідним економістом на Українській міжбанківській валютній біржі. Має 20-річний стаж роботи у фінансовій та банківській сферах. Була головою казначейства в українській "доньці" французького Sociеtе Gеnеrale. Займалася структуруванням угод із залучення фінансування для розвитку бізнесу Roshen у Росії. З 2001-го працювала першим заступником, з літа 2007-го - в.о. голови правління ING Bank, "дочки" голландського банку ING. З грудня 2007-го - голова ради директорів групи "Інвестиційний Капітал Україна". З вересня 2013 року Гонтарева займала посаду голови наглядової ради банку "Авангард". "Авангард" 17 червня 2014 р. припинив її повноваження.

Зараз ви читаєте новину «Рада призначила Валерію Гонтареву головою НБУ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі