пʼятниця, 15 березня 2019 10:14

Рада перервала розгляд мовного закону заради міністрів (онлайн)

Рада перервала розгляд мовного закону заради міністрів (онлайн)
Сьогодні відбудеться одне пленарне засідання - ранкове. Фото: Цензор.НЕТ

У парламенті сьогодні традиційно для п'ятниці година запитань до уряду.

У залі зареєструвалися 324 народних депутати.

ПІсля спілкування з урядовцями парламентарі продовжать розгляд поправок до законопроекту про забезпечення функціонування української мови як державної. За тиждень народні депутати пройшли менш ніж 400 поправок із 2500.

У БПП прогнозують, що завершити розгляд законопроекту про мову вдасться після другого туру виборів президента, який відбудеться 21 квітня.

Сьогодні відбудеться одне пленарне засідання - ранкове.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Мовний закон дає час ЗМІ привчити людей до української - Сюмар

28 лютого парламент почав розглядати у другому читанні законопроект про забезпечення функціонування української мови як державної. Єдиною державною мовою, за документом, в Україні є українська.

Публічне приниження чи зневага української мови прирівнюють до наруги над державними символами України і карають за законом. Відповідальність нестимуть і ті, хто перешкоджатиме чи обмежуватиме користування українською.

Документ регулює застосування української в усіх сферах суспільного життя на всій території України. Його дія не поширюється на сферу приватного спілкування та релігійні обряди.

Зараз ви читаєте новину «Рада перервала розгляд мовного закону заради міністрів (онлайн)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі