неділя, 25 березня 2007 11:38

Рада ООН одноголосно ухвалила нові санкції щодо Ірану

Вчора Рада Безпеки ООН продемонструвала повну одностайність при ухваленні резолюції санкції по Ірану. Практично всі члени Ради зійшлися в думці, що ніхто не позбавляє Тегеран можливості використовувати всі переваги мирного атому. Разом з тим члени РБ ООН вказали на неприпустимість розвитку іранських ядерних програм.

Резолюція 1747, прийнята всіма 15 членами Ради Безпеки, розширює список санкцій, введених спочатку в грудні минулого року. Зокрема, Ірану забороняється експорт озброєнь, а також заморожуються активи організацій і приватних осіб Ісламської Республіки, що беруть участь в розробці ядерної програми.

Тегерану відводиться 60 днів на те, щоб відреагувати на положення резолюції РБ ООН і припинити свої ядерні програми, що не відносяться до мирних розробок. Якщо Іран ніяк не відреагує на цю резолюцію, то після закінчення цього терміну Рада приступить до обговорення нових заходів дії, повідомляє ИТАР-ТАСС.

Зараз ви читаєте новину «Рада ООН одноголосно ухвалила нові санкції щодо Ірану». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі