середа, 15 травня 2019 18:20

Рада може провалити всі постанови про інавгурацію Зеленського

Рада може провалити всі постанови про інавгурацію Зеленського
Якщо ВР не визначиться з датою, Парубій домовиться про неї з Зеленським. Фото: unn.com.ua

У парламенті може не вистачити голосів за жодну з постанов про інавгурацію Володимира Зеленського.

Таку думку висловив політичний експерт Василь Мокан в ефірі телеканалу "Еспресо".

"Перша постанова, яка набере 226 голосів, буде взята за основу. Першою була зареєстрована постанова про 19 травня, всі інші йдуть як альтернативні. У разі набрання будь-якою постановою 226 голосів усі інші розглядатися не будуть. Думаю, торги будуть тривати до самого голосування.

Є великі шанси, що всі постанови будуть провалені. Якщо ми подивимося по кількісному представництву у ВР, без "Народного фронту" результативне голосування важко провести. А проект про 28 травня не зможе назбирати голосів, крім "Народного фронту". Може бути задіяний сценарій погодження Парубія і Зеленського компромісної дати", - сказав Мокан.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Зеленського пояснили, чому хочуть інавгурацію 19 травня

Володимир Зеленський переміг на виборах 21 квітня і стане шостим президентом України. До 3 червня має відбутися його інавгурація. У Верховній Раді вже є постанови з пропозиціями призначити інавгурацію на 17, 19, 20, 26 і 28 травня. Регламентний комітет рекомендував до розгляду всі. Верховна Рада розгляне їх на пленарному засіданні у четвер, 16 травня.

Зеленський наполягає на проведенні інавгурації 19 травня. Цього дня будуть вшановувати пам'ять жертв політичних репресій.

Зараз ви читаєте новину «Рада може провалити всі постанови про інавгурацію Зеленського». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі