понеділок, 01 вересня 2008 15:52

"Заява Балоги - це ультиматум Тимошенко"

Сьогоднішня заява глави Секретаріату Президента Віктора Балоги - це ультиматум коаліції та уряду. Про це сказав керівник Центру прикладних політичних досліджень Володимир Фесенко.

За його словами, в нинішній заяві, по суті, розписаний сценарій і порядок завдань і для коаліції, і для уряду. Фесенко підкреслив, що йдеться не про долю коаліції, а головне питання для секретаріату Президента - це питання уряду Тимошенко.

Як зазначив Фесенко в сьогоднішній заяві Балоги, по суті, поставлено ультиматум і коаліції, і уряду про те, що вони або приймають законопроекти, які посилюють президентську систему влади, або "буде дана команда і Конституційному Суду, і на рівні коаліції про те, щоб припинити і політично, і юридично існування парламентської коаліції".

Фесенко підкреслив, що нинішня сесія парламенту буде або останньою в роботі цього парламенту, або "ще півтора року парламент пробовтається, протиняється у напівкризовому стані".

"Нинішня сесія - це розвідка боєм перед виборами"

За його словами, "нинішня коаліція, а разом з нею і парламент – це живий труп".

"І доля ВР - це пересування між палатою інтенсивної терапії і реанімацією", - підкреслив він, зазначивши, що на цій сесії ніякої "серйозної роботи не буде".

Фесенко не виключає можливості, що після розвалу коаліції буде створена нова, на основі більшості з фракції "Наша Україна - Народна самооборона" і Партії регіонів.

Фесенко назвав таку коаліцію кентавром, де "одна голова дивитиметься в один бік, а ноги-руки та інші частини цієї істоти дивитимуться зовсім в інший бік". Він також сказав, що такий варіант коаліції можна назвати "гермафродитом".

За його словами, другим варіантом перебігу подій можуть бути дострокові парламентські вибори. Він підкреслив, що в цьому разі на парламентські вибори підуть нові політичні проекти. На його думку, на них будуть задіяні ті ж технології, що й на виборах мера і ради в місті Києві.

Фесенко вважає, що "відбуватиметься торгівля голосами виборців, і боюся, що це буде серйозним внеском у системну кризу української демократії".

"Нинішня сесія - це розвідка боєм перед виборами", - сказав Фесенко, повідомляє УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «"Заява Балоги - це ультиматум Тимошенко"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі