понеділок, 09 червня 2008 20:35

"Жахливі аварії на шахтах - наслідок колосальної корупції" - Тимошенко

Прем"єр-міністр України Юлія Тимошенко доручила Міністерству вугільної промисловості розробити комплекс заходів для запобігання виникненню аварій на глибоких шахтах та затвердити його на засіданні Кабінету міністрів 11 червня.

Як повідомили у прес-службі Кабміну, відповідне доручення Ю.Тимошенко дала сьогодні на позачерговому засіданні уряду, на якому розглядалося питання ліквідації наслідків аварії на шахті ім. К.Маркса у м. Єнакієвому.

Крім того, враховуючи, що вибухи, як правило, відбуваються на шахтах глибиною понад кілометр, прем"єр-міністр доручила скласти повний реєстр шахт, де ведеться видобуток вугілля на такій глибині, вивчити обсяги виробництва, визначити кількість працюючих там людей, проаналізувати ситуацію з аварійністю на таких підприємствах, щоб ухвалити рішення стосовно режиму їх подальшої експлуатації.

На переконання Ю.Тимошенко, "подібні жахливі аварії - це наслідок руйнації вугільної галузі протягом останніх 17 років, колосальної корупції у цій сфері - коли державні кошти на розвиток галузі не доходили до шахт".

За даними прес-служби, уряд ухвалив рішення щодо виділення коштів на ліквідацію наслідків аварії, рятувальні роботи та допомогу родинам гірників, постраждалих внаслідок аварії на шахті ім. К.Маркса.

Урядова комісія, яку очолює перший віце-прем"єр-міністр Олександр Турчинов, вже другу добу координує роботи з рятування людей, які під час аварії на шахті ім. К.Маркса у Єнакієвому знаходилися під землею, повідомляє УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «"Жахливі аварії на шахтах - наслідок колосальної корупції" - Тимошенко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі