вівторок, 18 січня 2011 16:14

"За Україну!" вимагає відкликати посла України з Росії

"За Україну!" вимагає відкликати посла України з Росії

Депутатська група "За Україну!" ініціює звіт міністра закордонних справ щодо ситуації навколо української бібліотеки в Москві та вимагають відкликати посла України в Російській Федерації Володимира Єльченка.

Про це заявив голова партії "За Україну!" В'ячеслав Кириленко.

За інформацією прес-служби партії "За Україну!", Кириленко відзначив, що ситуація навколо української бібліотеки в Москві засвідчила безпорадність українського зовнішньополітичного відомства.

"Тому ми вимагаємо в перший пленарний день восьмої сесії Верховної Ради заслухати звіт керівника МЗС Костянтина Грищенка щодо ситуації навколо Української бібліотеки в Москві", - підкреслив парламентарій.

Також народні депутати від групи "За Україну!" хотіли б почути позицію міністра щодо ліквідації Федеральної національно-культурної автономії українців Росії.

"Особливе обурення викликають дії українського дипломатичного представництва в Російській Федерації. Замість того, щоб виконувати свої повноваження – захищати українські інтереси та права українців - дипломатичне представництво, фактично, перетворилося на ретранслятор позиції Кремля", - зазначив Кириленко.

"Тому партія "За Україну!" вимагає відкликати посла України в Російській Федерації Володимира Єльченка з метою заміни його кандидатурою, що здатна захищати українські інтереси перед Кремлем", - резюмував парламентарій.

Нагадаємо, що 16 січня в бібліотеці української літератури в Москві був проведений черговий обшук. За словами директора установи Наталії Шариної, під час обшуку російські правоохоронці поводили себе грубо.

Очільник МЗС Росії Сергій Лавров заявив, що Національно-культурну автономію українців Росії закрили через її політичну діяльність. За його словами, це об'єднання займалося не тим, що записано у статуті.

Зараз ви читаєте новину «"За Україну!" вимагає відкликати посла України з Росії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі