понеділок, 18 серпня 2008 09:24

"За українські протиракетні системи НАТО платитиме Україні більше, ніж Росія"

Українськими системами попередження про ракетний напад (СПРН), які розміщуються у Севастополі та Мукачевому, будуть активно цікавитися США та країни ЄС.

Таку думку висловив заступник директора київського Центру досліджень армії, конверсії та роззброєння Михайло Самусь, повідомляє Німецька хвиля.

"Якщо Україна надасть НАТО ці станції, то альянс буде дуже радий такому розвитку подій, бо щоб збудувати станції такого ґатунку потрібно багато коштів. А старі європейські країни не дуже хочуть витрачати кошти на систему ПРО", - зауважив експерт.

На його думку, українські радіолокаційні системи можуть бути доповненням систем ПРО, які США планує розгорнути в Чехії та Польщі.

Самусь переконаний: за використання українських протиракетних станцій НАТО платитиме Україні адекватну ціну, а не таку як Росія, коли плата лиш на 19 % покривала експлуатаційні витрати.

Тепер за рахунок нового партнера Україна змогла б значно модернізувати свої протиракетні станції та покращити оборонну систему країни, вважає Самусь.

Як відомо, Україна припинила дію угоди про спільну з країнами СНД систему попередження про ракетний напад (СПРН) і контролю космічного простору, повідомляє Українська правда.

Зараз ви читаєте новину «"За українські протиракетні системи НАТО платитиме Україні більше, ніж Росія"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі