середа, 01 жовтня 2008 13:00

"За Кучми Україна була ближча до НАТО, ніж за Ющенка" - Доній

"За Кучми Україна була ближча до НАТО, ніж за Ющенка" - Доній

Доній назвав Ющенка непрофесіоналом, який гальмує вступ до НАТО

З кожним днем Україна все більше віддаляється від Північноатлантичного альянсу.

Про це в інтерв"ю ІМК заявив народний депутат України Олесь Доній. Він переконаний, що частина провини в цьому лежить і на президентові Вікторі Ющенку.

"Але це не означає, що лінія на європейську і євроатлантичну інтеграцію нашої держави потерпіла невдачу. Проблеми виникли на рівні реалізації цього проекту", - підкреслив Олесь Доній.

На його думку, Україна була набагато ближча до вступу в НАТО за часів Леоніди Кучми, ніж під час перебування президентом Віктора Ющенка. Хоча Кучма про це говорив набагато менше, ніж Ющенко.

"Коли він (Леонід Кучма) був головою держави, депутати прийняли Закон про вступ України в НАТО. Коли президентом став Віктор Ющенко, який на словах був більш прозахідним, ніж його попередник, Україна віддалилася від поставлених цілей", - вважає народний депутат.

На думку Олеся Донія, проблема - не в зовнішньополітичному курсі держави.

"Він, як показала практика, був прозахідним і раніше. Проблема - у непрофесіоналізмі конкретного політичного діяча. Слід визнати, що не кожен вдалий прем"єр може бути вдалим президентом", - резюмував Олесь Доній, пише ІнтерМедіа консалтинг.

Зараз ви читаєте новину «"За Кучми Україна була ближча до НАТО, ніж за Ющенка" - Доній». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі