понеділок, 18 лютого 2008 10:03

"З відходом Балоги "Наша Україна" перестає бути партією влади і перетворюється на формат НДП 1999 року"

"З відходом Балоги "Наша Україна" перестає бути партією влади і перетворюється на формат НДП 1999 року"
Відставка глави секретаріату президента України Віктора Балоги, який заявив про вихід з пропрезидентської партії "Народний Союз Наша Україна", яка є головним учасником блоку "Наша Україна - Народна самооборона", демонструє пріоритетність адміністративного ресурсу для Віктора Ющенка, заявив політолог, директор Київського інституту проблем управління імені Горшеніна Кость Бондаренко.

"Це не розкол всередині "помаранчевих". Балога виходить і тим самим показує, що він не хоче мати справи з якою-небудь політичною партією, що президентові потрібний адміністративний ресурс, а не партійна основа. Крім того, він висловлює постійну незгоду з Юлією Тимошенко, перестає представляти "Нашу Україну", яка на 50% формулює нинішній уряд", - сказав Бондаренко.

Балога заявив про вихід з партії, мотивуючи свій крок тим, що всі ефективні можливості, пов"язані з перебуванням в рядах "Нашої України", повністю вичерпані.

"Балога - самодостатня фігура, і прив"язка йому не потрібна. Сама "Наша Україна" часто висловлювала незгоду з Балогою, рядові члени партії постійно висловлювали свою незадоволеність тим, що Балога перетворився на такого тимчасового виконавця біля Віктора Ющенка", - відзначив політолог.

Бондаренко також припустив, що з відходом Балоги "Наша Україна" перестає бути партією влади і фактично перетворюється на формат НДП 1999 року, пише Обозрєватель.

Зараз ви читаєте новину «"З відходом Балоги "Наша Україна" перестає бути партією влади і перетворюється на формат НДП 1999 року"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі