понеділок, 29 жовтня 2007 12:04

"З 20 олігархічних груп України близько 12-13 - проти коаліції НУ-НС і БЮТ"

Кандидат у народні депутати від БЮТ Володимир Полохало переконаний, що, незважаючи на всі складнощі, більш вірогідним є створення демократичної коаліції. Про це він сказав у понеділок журналістам.

"Більш вірогідний сценарій полягає в тому, що буде створена коаліція демократичних сил - наскільки вона буде тривалою, стійкою, життєздатною.. тут буде багато ситуативного", - сказав Полохало. Він підкреслив, що створення коаліції демократичних сил відбуватиметься важко, але це найвірогідніший варіант, оскільки політики, які зацікавлені в створенні такого формату коаліції, усвідомлюють небезпеку віддалення від підсумків виборів.

На переконання Полохала, - створення широкої коаліції може бути лише у форматі НУ-НС і Партія регіонів, але для цього повинна бути створена "критична маса" в самій НУ-НС, - передає УНІАН.

Він нагадав, що на сьогодні тільки двоє кандидатів у народні депутати від НУ-НС виступають проти демократичної коаліції.

Крім того, він відзначив, що більшість олігархів проти коаліції демократичних сил. Так, з 20 кланів або олігархічних груп України близько 12-13 - проти демократичної коаліції, - сказав Полохало. За його словами, - саме ці групи створюють ситуацію невизначеності і домінують у закулісних переговорах. У той же час третина олігархів підтримують демократичну коаліцію.

Також він додав, що середній бізнес на 90% підтримує демократичну коаліцію.

Таким чином, "баланс складається сьогодні на користь саме коаліції демократичних сил", - підсумував Полохало.


Зараз ви читаєте новину «"З 20 олігархічних груп України близько 12-13 - проти коаліції НУ-НС і БЮТ"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі