понеділок, 26 листопада 2007 13:14

"Вступ до СОТ для України - це питання тижнів, для Росії - місяців"

Україна вступить в Світову організацію торгівлі в 2007 році, раніше, ніж Росія, і для цього не немає ніяких перешкод, заявив заступник міністра економіки України Валерій П"ятницький.

У ефірі одного з телеканалів він повідомив, що останнє в 2007 році засідання Генеральної ради СОТ пройде 18-19 грудня. "Ми сподіваємося, що (в ході засідання) буде доповідь про те, що Україна закінчила процес (вступу в СОТ), і буде визначено спеціальне засідання, щоб Генрада ухвалила остаточне рішення з цього питання. Після цього м`яч буде на нашій стороні, і ми виходимо на ратифікацію рішення. Час нашого повноправного членства дуже близько. На сьогоднішній день не залишилося ніяких перешкод", - зазначив П"ятницький.

Що стосується думки деяких експертів, що Україна стане членом СОТ ближче до кінця 2008 року, причому, можливо, вступить в цю організацію разом з Росією, П"ятницький вважає, що її можуть висловлювати люди, які "експертами не є". "Я виходжу з процесу, який керований і прогнозований, і ті дати, які я називаю, - реальні", - зазначив він.

Щодо перспективи вступу України в СОТ разом з Росією П"ятницький сказав: "Росія йде своїм шляхом - ведуться переговори, йде робота з адаптації законодавства".

"За нашими даними, перед Росією стоять ще досить серйозні завдання, які треба виконати для того, щоб переконати членів Робочої групи (зі вступу в СОТ - УНІАН) в тому, що Росія готова незабаром стати членом СОТ. Для Росії це питання не тижнів, а місяців, для України це питання тижнів", - заявив П"ятницький, повідомляє УНІАН.


Зараз ви читаєте новину «"Вступ до СОТ для України - це питання тижнів, для Росії - місяців"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі