пʼятниця, 28 грудня 2007 11:29

"Від грошей "Криворіжсталі" залишилася тільки одна чверть"

 Прем"єр-міністр України Юлія Тимошенко знайшла гроші від продажу металургійного комбінату "Криворіжсталь" і 6 млрд. грн з них направила на погашення заощаджень вкладників Ощадбанку СРСР. Про це вона заявила 27 грудня в програмі "Я так думаю" на телеканалі "1+1".

"Я знайшла гроші від "Криворіжсталі". Ви ж не думайте, я ж так не кидаю питання просто, і ми ці гроші направили на повернення заощаджень людям вже у цьому бюджеті", - заявила вона.

Тимошенко наголосила, що 25 млрд грн не можуть зникнути як голка у сіні.

Кошти від продажу підприємства, за словами прем"єра, були розосереджені по казначейських рахунках, частина з них пішла на покриття дефіциту бюджету минулих років, частина - на покриття дефіциту Пенсійного фонду.

"А те, що залишилося, ми знайшли і направили на повернення заощаджень... Це 6 млрд грн.", - відзначила прем"єр.

Нагадаємо, що компанія Mittal Steel Germany GMBH (Німеччина) наприкінці жовтня 2005 року придбала 93,02% пакету акцій ВАТ КГМК "Криворіжсталь" за 24,2 млрд грн. (4,79 млрд дол США). Стартова ціна пакету складала 10 млрд грн.

28 жовтня 2005 року Фонд держмайна України і Mittal Steel Germany GMBH підписали договір купівлі-продажу.

На сьогодні громадськості невідомо, наскільки раціонально і на що саме були витрачені кошти від продажу меткомбінату, повідомляє  УНИАН.

Зараз ви читаєте новину «"Від грошей "Криворіжсталі" залишилася тільки одна чверть"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі