середа, 27 серпня 2008 14:06

"Вибори Ради логічні після виборів президента"

Навіть якщо те, що у нас відбувається вважати патологією, то патологія, що стала нормою, перестає бути патологією. Вона стає нормою.

Про це заявив український медіа експерт і політтехнолог Олег Медвєдєв.

В той же час, він переконаний, що в Україні суспільної кризи немає.

"Тому що, не дивлячись на всю гостроту суспільних чвар і конфліктів, суспільство й економіка навчилися існувати автономно від можновладців. Ось чому зараз в Україні кризи немає, а замість неї існує патова політична ситуація", - підкреслив співрозмовник ІМК.

На його думку, існує декілька шляхів реалістичного виходу з цієї ситуації. В той же час Олег Медвєдєв переконаний, що про так звану "зміну еліт" поки мова не йде.

"Це - чистої води утопія, адже еліти не міняють, не призначають. Еліта формується унаслідок тих, що існують (на даний момент) в товаристві правил соціальної мобільності. І ніхто не має достатньої влади для того, щоб прибрати одну еліту й призначити іншу. Цього бути не може. З таким же успіхом можемо говорити про зміну народу", - сказав Олег Медвєдєв.

Аналітик переконаний, що патова ситуація в Україні, швидше за все, триватиме до президентських виборів. І, можливо, саме на президентських виборах вона й вирішитися.

Саме на них народ і продемонструє, кого саме в нашій державі він вважає найавторитетнішим політиком. Наступним кроком, на думку експерта, очевидно, будуть дострокові парламентські вибори.

"Вони логічні саме після виборів президента. І незалежно від того, хто з двох потенційних претендентів переможе, кожен з них, виходячи з нинішнього розкладу сил у Верховній Раді, має можливість організувати дострокові парламентські вибори.

І тоді дійсно відбудеться певна консолідація влади", - каже Медведєв, пише ІМК.

Зараз ви читаєте новину «"Вибори Ради логічні після виборів президента"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі