пʼятниця, 02 листопада 2007 12:19

"В Україні можливі другі дострокові вибори парламенту"

"В Україні можливі другі дострокові вибори парламенту"

Радник Президента Степан Гавриш допускає вірогідність одночасного проведення позачергових виборів Верховної Ради і Президента.

"Ми можемо одержати сценарій дострокових виборів і парламенту, і Президента одночасно", - вважає він, повідомляє proUA.

На думку Гавриша, такий сценарій стане можливим при жорсткій опозиційності лідера блоку її імені Юлії Тимошенко.

"Непрацюючий парламент, непрацюючий уряд, інфляція, падіння рівня життя - і все, навіть масові акції не потрібні, якщо інфляція дійде до 25% - іншого виходу не буде", - говорить він.

При цьому Гавриш припускає участь Тимошенко в наступних виборах Президента.

"Хоча сьогодні Юлія Тимошенко демонструє єдність з Віктором Ющенком, я не думаю, що вона зніме свою кандидатуру з демократичного тендеру в 2010 році", - вважає радник Президента.

Він відзначає, що в нинішній ситуації не бачить поки що можливостей для Ющенка і Тимошенко домовитися про якісь взаємні гарантії відносно президентських виборів.

Нагадаємо, експерти Агентства моделювання ситуацій вважають, що створення коаліції за участю Блоку "Наша Україна - Народна самооборона" і Партії регіонів погіршить шанси Президента Віктора Ющенка на переобрання Президентом в 2010 році.

У вересні Тимошенко допускала висунення єдиного кандидата від БЮТ і НУНС на вибори Президента 2010 року у разі формування цими блоками коаліції в парламенті після виборів 2007 року, повідомляє 4post.

Зараз ви читаєте новину «"В Україні можливі другі дострокові вибори парламенту"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі