середа, 04 червня 2008 14:01

"Ющенку вигідно, щоб Наливайченко не став головою СБУ"

Сьогодні структура СБУ перетворилася на структуру, що обслуговує інтереси виключно президента. Це має приблизно такий вигляд: "Чого бажаєте, мій новий господарю?"

Про це заявив народний депутат України від Компартії Спиридон Кілінкаров, коментуючи ситуацію, що Валентин Наливайченко вже другий рік не призначений головою СБУ, а тільки ще виконуючий обов"язки голови Служби.

За словами політика, СБУ сьогодні не займається своїми прямими функціональними обов"язками, а втручається в політичні процеси, вплутується в політичні дискусії.

"У Службі безпеки України забули, що повинні забезпечувати безпеку країни. Замість цього вони займаються політикою", - заявив Кілінкаров.

Він вважає, що Президентові та його Секретаріату вигідно, щоб Валентин Наливайченко був лише виконуючим обов"язки голови СБУ.

"Що стосується непризначення Наливайченка, то я вважаю, що ця кандидатура неприйнятна. Ця людина дискредитувала себе остаточно на цій посаді, зокрема, виконанням політичних замовлень. Адже не може керівник Служби безпеки займатися політичними питаннями і давати якісь політичні оцінки, коментарі. В СБУ є певні функції, ось нехай діють в рамках своїх повноважень, а не обслуговують Секретаріат Президента або Віктора Ющенка", - заявив політик.

Він також вважає, що Наливайченко до останнього буде лише в.о., тому що у Президента немає впевненості, що його кандидатуру підтримають.

"А якщо так трапиться, то СП і Президент втратять підконтрольну людину, що не дозволить їм маніпулювати службою. Їм вигідно, щоб СБУ перебувала у підвішеному стані і була керованою", -підсумував Кілінкаров.

Нагадаємо, з 22 грудня 2006 р., після відставки глави СБУ Ігоря Дрижчаного, Валентин Наливайченко почав виконувати обов"язки голови СБУ.

У грудні 2007 року Президент України Віктор Ющенко вніс до Верховної Ради подання про призначення в.о. голови СБУ Валентина Наливайченка головою СБУ.

Голосування за призначення Валентина Наливайченка головою СБУ так і не відбулося, так само як і не були проголосовані і інші кадрові питання, оскільки близько місяця трибуну парламенту блокували представники ПР, пише ІнтерМедіа консалтинг.

Зараз ви читаєте новину «"Ющенку вигідно, щоб Наливайченко не став головою СБУ"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі