вівторок, 22 січня 2008 12:26

"Ющенко ревнує Тимошенко і не хоче, щоб вона вела якісь переговори з Кремлем"

Політолог Михайло Погребинський вважає, що доручення секретарю Ради національної безпеки та оборони України Раїсі Богатирьовій готувати візит Президента України Віктора Ющенка до РФ свідчить про спроби обмежити міжнародні контакти прем"єр-міністра Юлії Тимошенко.

Експерт нагадав, що раніше засідання міждержавної комісії готувалися на рівні прем"єр-міністра України.

"Ніхто Богатирьову всерйоз сприймати в Кремлі не буде"

За словами Погребинського, це рішення Президента можна сприймати як "ревнощі і небажання, щоб Тимошенко вела якісь переговори з Кремлем".

На його думку, Ющенко хоче залишити "цей напрямок роботи за собою".

Політолог переконаний, що "ніхто її (Богатирьову) всерйоз сприймати в Кремлі не буде". За його словами, вона може домовлятися, "коли там Президента зустрічати, де він буде жити".

Погребинський наголошує, що, по суті, Богатирьова є не більше ніж помічник Президента України, і тому з нею всерйоз ніхто не обговорюватиме газові питання, питання розмежування кордонів та умов базування Чорноморського флоту.

"Це просто спроба Президента України обмежити Тимошенко в її міжнародних контактах", - підкреслив він.

21 січня прес-служба Президента України повідомила, що Віктор Ющенко та Президент РФ Володимир Путін домовилися про робочу поїздку 28-30 січня до Москви секретаря РНБО Богатирьової для підготовки візиту Президента України, де 12 лютого відбудеться друге засідання Українсько-російської міждержавної комісії, пише УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «"Ющенко ревнує Тимошенко і не хоче, щоб вона вела якісь переговори з Кремлем"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі