вівторок, 20 листопада 2007 11:00

"Ющенко поступово забирає у майбутнього прем"єра "силовиків"

Критика президента Віктора Ющенка на адресу правоохоронців і Державної митної служби вказує його намір підкорити силові структури і розширити свої повноваження, переконаний директор Інституту глобальних стратегій Вадим Карасьов.

Як сказав експерт в коментарі Німецькій хвилі, українські правоохоронні органи та митна служба знаходяться у перманентній кризі, тому привід для критики представників цих структур можна знайти завжди.

А от чому саме зараз Ющенко жорстко аналізує роботу міліції та митників, експерт пояснює намаганням президента чітко окреслити зону свого впливу та далеким прицілом на майбутні президентські вибори.

"Президент уже нині привчає майбутнього прем"єра, незалежно хто це буде, що силовий блок буде знаходитися під його безпосереднім наглядом і контролем. Щоб у прем"єра звузилося поле для піару на резонансних, чутливих для суспільства темах. По-друге, це формує новий жорсткий імідж президента", - вважає Карасьов.

Він зазначив, що такий розподіл структур впливу лише посилить протистояння президента та прем"єр-міністра і не розв"яже проблеми формування відповідального центру влади.

Зараз ви читаєте новину «"Ющенко поступово забирає у майбутнього прем"єра "силовиків"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі