четвер, 04 вересня 2008 10:09

"Україні не світить ні Євросоюз, ні НАТО" - німецький експерт

"Україні не світить ні Євросоюз, ні НАТО" - німецький експерт
Внутрішньополітична криза в Україні відбулася в найгірший з можливих час, стверджує Ніко Ланге, директор українського представництва Фонду імені Аденауера. Адже 9 вересня у французькому Евіане запланований саміт Євросоюз-Україна.

Втягнувшись у внутрішньополітичну боротьбу напередодні саміту, фігуранти політичного процесу вчинили надзвичайно нерозумно в розрізі зовнішньополітичної перспективи, вважає Ланге.

За його словами, на саміті ЄС-Україна вироблятиметься майбутня позиція ЄС, НАТО і заходи щодо України, зокрема на тлі розвитку подій на Кавказі. І ця позиція повинна була змінитися на користь Києва в питаннях ПДЧ НАТО і перспектив членства в Євросоюзі, говорить голова представництва фонду Аденауера:

"Я вважаю, що в Німеччині, і в Європі в цілому, існує думка, що настала нова ситуація. Існувала готовність змінити позицію щодо цих речей. Але на тлі внутрішньополітичної кризи в Україні, на тлі нестабільності, немає, власне, ніякого сенсу далі замислюватися над перспективою членства в Євросоюзі і НАТО".

Ланге переконаний: саме внутрішньополітична стабільність і узгоджена робота демократичної коаліції були передумовами для поглиблення євроатлантичної інтеграції. Такі чіткі сигнали надійшли від Бухарестського саміту НАТО в квітні і від Євросоюзу у зв"язку з переговорами про асоціацію, підкреслив німецький експерт. Якщо цього не відбудеться, перспективи будуть поганими в усіх відношеннях, додав Ніко Ланге.

Німецька хвиля.

Зараз ви читаєте новину «"Україні не світить ні Євросоюз, ні НАТО" - німецький експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі