середа, 13 серпня 2008 08:39

"Україна вступить до НАТО без референдуму"

Депутат Верховної Ради, член фракції Блоку "Наша Україна - Народна Самооборона" Владислав Каськів допускає вступ України до НАТО без референдуму у зв"язку з подіями в Грузії.

Про це сказано в повідомленні прес-служби партії "Пора", лідером якої є Каськів.

"Україна тепер однозначно буде членом НАТО при суспільній підтримці, і для цього вже не потрібний ніякий референдум", - сказав він.

Каськів виступає за надання Україною Грузії всебічної підтримки.

"На Кавказі відбувається не тільки боротьба за державний суверенітет Грузії, на Кавказі, насамперед, відбувається боротьба за демократичний вибір цілого регіону. Ця ситуація не залишає ніякого шансу для України зберігати свій нейтральний статус. Україна повинна суворо й однозначно зайняти солідарну позицію із Грузією, починаючи від дипломатичних інструментів і закінчуючи прямій підтримкою", - зазначив депутат.

Депутат Ради, голова підкомітету з питань контролю зі здійснення зовнішніх відносин парламентського комітету із закордонних справ Андрій Парубій (фракція НУНС) прогнозує зростання підтримки українцями політики держави щодо вступу до НАТО після збройного конфлікту в Південній Осетії (Грузія).

У ніч із 7 на 8 серпня грузинські війська почали наступ на столицю Південної Осетії Цхінвалі, після того як влада Грузії обвинуватила сепаратистів з Південної Осетії у вчиненні нападів на мирне населення й миротворчі підрозділи в декількох селах неподалік від Цхінвалі, повідомляють Українські новини.

Зараз ви читаєте новину «"Україна вступить до НАТО без референдуму"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

118

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі