середа, 10 жовтня 2007 08:54

"Україна може опинитися серед третіх країн"

"Україна може опинитися серед третіх країн"
Екс-керівник Світового банку Джеймс Вульфенсон назвав головними викликами, що постали перед Україною, демографію, енергетику та інфраструктуру.

Як повідомляє українська служба Бі-Бі-Сі, за його словами, головними викликами, які нині постали перед Україною, є скорочення та старіння населення, низька ефективність використання енергетичних ресурсів і застаріла інфраструктура, а також низька якість українських законодавчих, судових та фінансових інституцій.

Під час лекції у Київській школі економіки Вульфенсон також представив слухачам новий погляд на економічну структуру світової економіки, у якій, за його словами, вже є не тільки багаті та бідні країни.

За словами Вульфенсон, Україна, разом із Китаєм, Індонезією, Малайзією та іншими державами, економіки яких зростають на понад 3,5% на рік, належить до другої групи держав. До першої категорії належать економічно розвинуті країни.

До третьої – держави, економіки яких зростають повільніше, ніж на 3,5% щороку, і до четвертої – держави, економіка яких або не розвивається зовсім, або навіть скорочується.

За словами колишнього керівника Світового банку, зараз Україна має можливість опинитися і серед першої, і серед третьої категорії країн.

Зараз ви читаєте новину «"Україна може опинитися серед третіх країн"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі