Ексклюзиви
пʼятниця, 08 лютого 2008 08:49

"Україна має достатньо газу, щоб забезпечити себе і транзит до Європи" - Тимошенко

Прем"єр-міністр Юлія Тимошенко заявляє, що Україна має необхідні ресурси природного газу, щоб забезпечити себе, а також транзит газу до Європи.

Про це Тимошенко заявила в четвер в Києві в інтерв"ю журналістам, коментуючи заяви представників "Газпрому" про можливість припинення поставок російського газу до України з понеділка.

"Україна має всі необхідні ресурси, щоб забезпечити газом саму Україну і не допустити навіть елементарної дестабілізації транзиту до Європи", - сказала Тимошенко.

Уряд на чолі з Тимошенко в січні 2008 року затвердив прогнозний баланс надходження і розподілу газу по Україні, згідно з яким його видобуток на території країни в 2008 році повинен скласти 20,325 млрд куб. м, а споживання 72,465 млрд куб. м.

Споживання природного газу в Україні в першому кварталі 2008 року, згідно з цим документом, може скласти 24,047 млрд куб. м - що в 4,6 рази більше, ніж прогнозний об"єм видобутку у січні-березні (5,195 млрд куб. м), пишеІнтерфакс.

Зараз ви читаєте новину «"Україна має достатньо газу, щоб забезпечити себе і транзит до Європи" - Тимошенко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути