четвер, 03 квітня 2008 08:59

"Україна була, є і буде спадкоємицею Гуляй Поля містера Махна"

Експерти Інституту проблем управління імені Горшеніна зробили висновок, що середньостатистичний українець сприймає політику як "національний вид спорту".

Про це на прес-конференції в середу в Києві розповів директор Інституту Кость Бондаренко.

"Творці нашої держави постійно сперечаються, спадкоємицею якої країни є сучасна Україна. Одні говорять СРСР, інші - Української народної республіки, проте насправді Україна була, є і буде спадкоємицею Гуляй Поля містера Махна", - відзначив він.

За словами Бондаренкв, саме індивідуалізм і бажання діяти самостійно, без господаря, і при цьому наявність можливості перекласти провину у всіх своїх проблемах на умовного президента і рухає політичним вибором українців.

92% українців цікавляться політикою, відзначив Бондаренко, проте сприймає її як телевізійний серіал і не пов"язує з нею вирішення своїх проблем.

"Голосуючи за політика або політичну силу, українці не вважають, що в їх житті щось змінитися", - сказав він.

Бондаренко також порівняв відношення українців до політики з відношенням до футболу. "Політика перетворилася на національний вид спорту. Як люблять стежити за футболом, так і люблять стежити за політичною гонкою", - підсумував він, пищуть Подробиці.

Зараз ви читаєте новину «"Україна була, є і буде спадкоємицею Гуляй Поля містера Махна"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі