пʼятниця, 08 лютого 2008 20:50

"Треба швидко знайти ресурси і закрити проблему боргу за газ"

Народний депутат України, міністр палива та енергетики в опозиційному уряді Віктора Януковича Юрій Бойко закликає швидко оформити спожитий країною в січні газ.

Про це він заявив сьогодні журналістам, коментуючи повідомлення "Газпрому" щодо "осідання" 1,5 млрд. кубометрів газу на території України і виникненню заборгованості в обсязі 500 млн. дол.

"Зараз питання стоїть - швидко знайти ресурси і закрити проблему боргу для того, щоб не було обмеження в постачанні газу в країну – це вже дуже серйозно, це загроза для нашої економіки, і країна вже проходила весь цей процес у 2006 році і ми пам"ятаємо, як болісно реагує економіка і це не допустимо", - сказав він.

Щодо заяв НАК "Нафтогазу України" про непричетність до боргу Бойко сказав: "Наскільки я знаю, "РосУкрЕнерго" перед промисловими підприємствами через спільне підприємство "Нафтогазу" і "РосУкрЕнерго" (через СП ЗАТ "УкрГаз-Енерго") свої зобов"язання виконало. І тут саме мова йде про газ для теплокомуненерго, тобто про котельні, саме на цей газ немає документів, які б засвідчували його природу і його походження".

"Газ в державу зайшов, пройшов митне оформлення, він лежить в газосховищах, а якщо немає відповідним чином оформлених документів, можна списати спожитий газ і по 500 доларів і по 1000 доларів за тисячу кубометрів", - попередив Бойко про можливі наслідки.

При цьому нардеп наголосив, що якби уряд не робив гучних декларацій, якби "уряд займався належним оформленням документів, то цього питання б не виникло, і про це опозиція неодноразово попереджала існуючий уряд", повідомляє УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «"Треба швидко знайти ресурси і закрити проблему боргу за газ"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі