Ексклюзиви
вівторок, 19 лютого 2008 16:52

"Тимошенко продовжує політику Януковича" - СП

У Секретаріаті Президента критикують антиінфляційні заходи, розроблені урядом.

Сьогодні на брифінгу керівник Головної служби соціально-економічного розвитку Секретаріату Президента Роман Жуковський повідомив, що в цих антиінфляційних заходах є ряд "неузгоджень внутрішньої філософії". Зокрема, за його словами, уряд для боротьби з інфляцією має намір застосовувати адміністративні заходи і чекає на більш жорстку монетарну політику НБУ.

"На наш погляд, адміністративні заходи не є виходом і, фактично, є продовженням політики уряду Віктора Януковича. Ви пам`ятаєте, що ми критикували його за прийняття постанови про введення декларування продавцем (цін на продукцію)… Зараз ці тенденції розвиваються", - наголосив Жуковський.

Він також зазначив, що більш жорстка монетарна політика може призвести до зриву економічного зростання в результаті обмеження доступу до фінансів українських підприємств.

13 лютого перший віце-прем`єр-міністр Олександр Турчинов заявив, що Кабмін на наступному своєму засіданні має намір затвердити перелік антиінфляційних заходів.

Він також повідомив, що ухвалено рішення затверджувати антиінфляційні заходи не постановою уряду, а спільним рішенням Міністерства фінансів, Міністерства економіки і Нацбанку. "Зрозуміло, що без Нацбанку використовувати монетарний інструмент для впливу на інфляцію практично неможливо", - сказав Турчинов.

Нагадаємо, Президент України висловив стурбованість високими темпами інфляції в січні. За словами глави держави, інфляція, зафіксована в Україні в січні у розмірі 2,9%, є найбільшою за останні 7 років і, за даними Нацбанку, річне зростання інфляції може становити 19,4%.

Разом з тим прем`єр-міністр Юлія Тимошенко вважає, що інфляція в січні є результатом 17% інфляційного зростання за підсумками 2007 року,пише УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «"Тимошенко продовжує політику Януковича" - СП». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути