середа, 27 лютого 2008 12:47

"Тимошенко повернеться в політику на посаді Президента, якщо її знову виженуть"

"Тимошенко повернеться в політику на посаді Президента, якщо її знову виженуть"
Якщо Юлію Тимошенко знову відправлять у відставку з поста Прем"єр-міністра, то вона прийде до влади вже єдиноосібно. Про це сьогодні на прес-конференції заявив заступник директора Агентства моделювання ситуацій Олексій Голобуцький.

Зокрема, Голобуцький упевнений: "Якщо людину з найвищим рейтингом відправлять у відставку, то вона прийде до влади єдиноосібно, без консенсусу". За його словами, у такому разі у Тимошенко залишиться тільки один варіант - стати Президентом України і вже на цій посаді реалізувати всі свої наміри.

У свою чергу, у директора Агентства моделювання ситуацій Віталія Бали складається враження, що навколо уряду "виставляються прапорці", щоб цей склад Кабінету Міністрів "спокійно пішов у відставку". Він підкреслив, що якби зараз Президент і Прем"єр-міністр мали єдину позицію, то не було б ультиматумів у бік Кабінету Міністрів від Секретаріату Президента.

Нагадаємо, раніше Президент України Віктор Ющенко заявив, що в рамках національних пріоритетів" йому "дуже легко формувати взаємини з будь-яким Прем"єр-міністром". Так глава української держави прокоментував питання, "з ким йому, як Президентові, комфортніше працювалося як з главою уряду - з Віктором Януковичем або з Юлією Тимошенко?"

Згідно з Конституцією, Верховна Рада за пропозицією Президента або не менше чим 300 народних депутатів може розглянути питання про відповідальність Кабміну і ухвалити резолюцію недовіри. Така резолюція повинна бути прийнята не менше ніж 226 депутатами. Питання про відповідальність Кабміну не може бути розглянуте протягом року після схвалення Програми діяльності КМУ.

Закон "Про Кабінет Міністрів України" передбачає можливість припинення повноважень Прем"єр-міністра Верховною Радою у зв"язку з неможливістю виконання повноважень за станом здоров"я на підставі відповідного медичного висновку, повідомляє ЛІгабізнесІнформ.

Зараз ви читаєте новину «"Тимошенко повернеться в політику на посаді Президента, якщо її знову виженуть"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

22

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі