середа, 06 серпня 2008 15:37

"Тимошенко піде восени" - політолог

Прем"єр-міністр України Юлія Тимошенко восени може піти у відставку, вважає директор Київського інституту ім. Горшеніна Кость Бондаренко.

"Я не здивуюся, якщо восени Тимошенко вимусять піти у відставку, і не здивуюся, якщо вона піде", - сказав він на прес-конференції в середу.

За словами політолога, на сьогоднішній день ситуація в країні склалася таким чином, що чим довше Тимошенко залишатиметься при владі, тим більше на неї "вішатимуть собак з боку секретаріату президента".

Крім того, на думку Бондаренка, для Тимошенко "було б абсолютно логічним і виправданим, якби вона сама поставила це питання (про відставку)".

На думку політолога, Тимошенко необхідно "поставити всі крапки над i", піти в опозицію, оскільки з поста лідера опозиції їй легко було б йти на президентські вибори.

Бондаренко також підкреслив, що його прогнози про розвиток ситуації на осінь не втішливі.

"Немає ніяких видимих причин говорити про уникнення кризи - кризи загальної", - підкреслив політолог.

Зокрема, за його словами, насамперед, мова йде про політичну кризу, тому що немає ніяких підстав говорити про те, що в політичну осінь українські політики вступлять, прийшовши до взаєморозуміння і уникнувши гострих суперечностей і протистоянь.

При цьому, за словами політолога, будь-які прогнози в нинішніх умовах "подібні до ворожіння на кавовій гущі".

Бондаренко відзначив, що після 2004 року в Україні почали домінувати емоції і більшість політичних рішень не піддаються логічному осмисленню.

За його словами, при цьому замість центру ухвалення рішень, в державі їх два або навіть три.

"Цей трикутник став реальним гальмом в розвитку держави... Україна найближчим часом житиме під знаком трьох політичних фігур", - сказав Бондаренко, додавши, що цими фігурами є прем"єр-міністр Тимошенко, президент Віктор Ющенко і лідер Партії регіонів Віктор Янукович, повідомляє Інтерфакс.

Зараз ви читаєте новину «"Тимошенко піде восени" - політолог». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі