четвер, 26 червня 2008 16:09

"Тимошенко не зможе поїхати з Москви, не домовившись про газ"

Зустріч прем"єр-міністрів України і Росії може мати вирішальне значення для врегулювання низки гострих проблем у відносинах між політичними елітами двох країн.

Таку думку висловив директор Агентства моделювання ситуацій (АМС) Віталій Бала, коментуючи майбутній візит глави українського уряду Юлії Тимошенко до Москви.

"Зустріч Путіна і Тимошенко може стати дійсно проривом у відносинах двох країн. Перш за все, тому, що це буде зустріч двох реальних лідерів, не тільки політиків і господарників, але і лідерів політичних еліт, що закріпили своє лідерське положення в суспільстві", - вважає політолог.

За його словами, російська влада, що формально стабілізувалася, однозначно домовлятиметься з політиками, що визначають майбутнє обличчя української влади.

У своєму коментарі директор АМС також висловив думку, що Тимошенко "може не тільки на кулуарному рівні зняти питання енергетичної залежності України, але і стабілізувати відносини на публічному рівні".

Зокрема, Бала заявив: "Очевидно, що Тимошенко не зможе поїхати з Москви, не вирвавши офіційної компромісної позиції з низки ключових для України питань - і, перш за все, декларації ціни на газ".

При цьому він висловив упевненість, що у випадку з прем"єр-міністром не повториться "незрозуміла історія подвійного трактування" домовленостей президентів Віктора Ющенка і Дмитра Медведєва.

Як повідомлялося, 28 червня в Москві відбудеться зустріч співголів Комітету з питань економічного співробітництва Російсько-української міждержавної комісії - голови уряду Росії Володимира Путіна і прем"єр-міністра України Юлії Тимошенко.

Сьогодні Президент України заявив, що затвердив директиви для Тимошенко на переговори по газу з Росією. До цього Тимошенко сама розповіла про свої московські плани.

За матеріалами УНИАН, Корреспондент.

Зараз ви читаєте новину «"Тимошенко не зможе поїхати з Москви, не домовившись про газ"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі