понеділок, 20 жовтня 2008 12:31

"Тимошенко не зможе об"єднати навколо себе політичні сили, бо їй не довіряють"

Експерти сумніваються в створенні коаліції захисту від світової фінансової кризи у Верховній Раді.

Директор Київського інституту проблем управління імені Горшеніна Кость Бондаренко вважає, що деякі політичні сили вже погодилися на проведення позачергових виборів Ради й на такий крок не підуть.

"В умовах, коли кілька фракцій уже погодилися на дострокові вибори, ця ідея виглядає досить утопічною, хоча й електорально привабливою", - сказав він.

На думку керівника центру прикладних політичних досліджень "Пента" Володимира Фесенка, пропозиція прем"єр-міністра Юлії Тимошенко про створення такої коаліції свідчить про зміну Тимошенко тактики своїх дій.

"Я б розцінив таку заяву як перехід від оборони до атаки у формі пропозицій", - зазначив він.

Фесенко вважає ідею створення такої коаліції конструктивною, однак складною у виконанні.

На думку експерта, така коаліція могла б бути створена за умови відмови від прем"єрства Тимошенко, однак лідер БЮТ, з його слів, на це не піде.

Директор Центру соціологічних досліджень "Софія" Андрій Єрмолаєв вважає малоймовірним створення коаліції захисту від світової фінансової кризи.

"Це яскравий, але холостий хід (Тимошенко)", - зазначив Єрмолаєв.

З його слів, Тимошенко не здатна об"єднати навколо себе політичні сили парламенту, оскільки вже давно втратила їхню довіру.

Тимошенко закликає фракції Ради 20 жовтня створити коаліцію захисту від світової фінансової кризи, у яку ввійдуть всі фракції парламенту, повідомляють Українські новини.

Зараз ви читаєте новину «"Тимошенко не зможе об"єднати навколо себе політичні сили, бо їй не довіряють"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі