четвер, 06 грудня 2007 15:42

"Тимошенко може максимально продовжити терміни свого прем"єрства"

"Тимошенко може максимально продовжити терміни свого прем"єрства"
Експерти Агентства моделювання ситуацій прогнозують підтримку окремими депутатами від опозиції, зокрема від Блоку Литвина, кандидатури лідера блоку свого імені Юлії Тимошенко при обранні прем"єр-міністра.

Про це сказано в повідомленні АМС.

"Можна не сумніватися, що напередодні її (Тимошенко) призначення на пост прем"єр-міністра результативність переговорів із фракцією Блоку Литвина буде посилена. І кількість голосів, відданих за Тимошенко-Прем"єра буде більшою, ніж номінальна кількість депутатів від коаліції", - вважає директор АМС Віталій Бала.

На думку Бали, Тимошенко чітко вирахувала послідовність і пріоритетність при голосуванні. І сьогодні від неї багато в чому залежить не тільки ступінь довіри при призначенні її прем"єр-міністром, але й умови призначення, а також строк перебування на пості.

"Тимошенко, маючи різний досвід спілкування з партнерами із "помаранчевої" коаліції, сьогодні цілком може адекватно оцінити ситуацію, і максимально продовжити строки перебування на пості", - зазначив експерт.

Президент Віктор Ющенко вніс до Верховної Ради подання про призначення лідера фракції БЮТ Юлії Тимошенко прем"єр-міністром.

Її кандидатуру готові підтримати депутати від БЮТ і блоку "Наша Україна - Народна Самооборона", які сформували коаліцію з 227 народних обранців.

Однозначно не збирається підтримувати Тимошенко фракція Партії регіонів.

Рада повинна ухвалити рішення щодо прем"єра в 5-денний строк, тобто до вівторка, 11 грудня.

Тимошенко займала пост прем"єра з лютого по вересень 2005 року.

У вересні 2005 року Ющенко відправив її Кабінет Міністрів у відставку, пишуть Українські новини.


Зараз ви читаєте новину «"Тимошенко може максимально продовжити терміни свого прем"єрства"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі