неділя, 03 жовтня 2010 19:09

"Табачник приносить найбільшу шкоду Януковичу"

"Табачник приносить найбільшу шкоду Януковичу"

Міністр освіти Дмитро Табачник приносить найбільшу шкоду Віктору Януковичу.

Таку думку в коментарі Gazeta.ua висловила директор Міжнародного центру перспективних досліджень Віра Нанівська.

"Міністр освіти приносить найбільшу шкоду президенту, бо просто вбиває його намір об"єднати країну. У Табачника, очевидно, залишилася нереалізованою класова нетерпимість і ненависть. І він її реалізовує на такому посту. Це трагічно. Що було б у Європі, якби Німеччину досі сприймали як гітлерівську?", - наголосила вона

На думку Нанівської, "дуже прикро, що міністр освіти не дуже розуміє, в якому році він живе".
"Якось у Москві я бачила розвалини замку, який починав будувати російський магнат у 1918 році. Тобто, він не зрозумів, що вже відбулася революція і ніяких приватних палаців не буде. Табачник ніби і далі продовжує "Вєлікую отєчествєнную войну" і не бачить , що уся Європа намагається знайти постконфліктну ідеологію, можливість співіснування і співпраці", - зазначила експерт.

Між тим, керівник Причорноморського центру політичних і соціальних досліджень (Херсон) Олександр Мошнягул переконаний, "якщо націоналіст – це людина, яка виходить з пріоритету української державності, захисту інтересів усього українського народу, то фактично переважна більшість представників нинішньої влади є націоналістами".

"Якщо ж Табачник має на увазі крайніх націоналістів, то вони взагалі не були при владі. Гадаю, пан міністр сам заплутався у формулюваннях", - підкреслив він.

"У ставленні до національного усі попередні можновладці особливо не відрізнялися. Хіба що Ющенко імітував захист національних інтересів, відновлення етнічних традицій в угоду своїм політичним інтересам. Це стосується Голодомору, вступу до НАТО, євроінтеграції, деяких сторінок історії", - наголосив експерт.

За словами Мошнягула, розкол державі може загрожувати за двох умов.

"Перша – наявність потужної внутрішньої або зовнішньої політичної сили, яка в цьому зацікавлена. Таких сил нема. Навіть Москва розуміє, що розкол України поглибить сепаратистські настрої в Росії. Путіна і Медвєдєва цілком задовольняє нинішня Україна: економіки країн тісно переплетені, регіони пов"язані кооперативними зв"язками. Якщо, скажімо, Західна Україна відокремиться, вона отримає частину газотранспортної системи і почне свою гру не на користь інтересам Москви, Києва і Європи. Тому розмови політиків про розкол тільки посилюють ворожнечу між Сходом і Заходом", - зауважив він.

"Табачник належить до епатажних фігур у політиці, як у Росії Лужков чи Жириновський. Він хоче постійно піаритися, бути в центрі уваги. Тому він став найвідомішим за історію України міністром освіти", - додав експерт.

Зараз ви читаєте новину «"Табачник приносить найбільшу шкоду Януковичу"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

57

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі