середа, 05 січня 2011 14:21

"Свобода" грає в піддавки із владою - Бала

"Свобода" грає в піддавки із владою - Бала

Партія "Свобода" затіяла гру в піддавки. Про це сказав директор Агентства моделювання ситуацій Віталій Бала, коментуючи збір підписів "свободівцями" у Чернівцях щодо імпічменту президента.

"Мені це нагадує гру в піддавки. Проведення парламентських виборів навесні - це реальна річ. А імпічмент - це нереальна річ. Бо за змінами Конституції це неможливо зробити. Це ефемерно виглядає. Розумію, що "Свобода" - це самий "геніальний" опонент для влади, але треба розуміти, що цим вона розколює Україну", - наголосив він.

За словами експерта, це свідчить про відсутність політичної еліти в країні.

"А політичний клас, який в нас є, просто бореться всередині свого куба за владу. Одні за часткову, інші - за абсолютну", - підкреслив Бала. - Тому заяви "Свободи" про імпічмент свідчать про те, що йде гра в піддавки, щоб підготувати опозицію в певному сегменті, щоб був сталий електорат нині діючої влади. Це шлях в нікуди. Ця технологія примітивна".

Нагадаємо, у Чернівцях сьогодні, 5 січня комітет підприємців Буковини за підтримки Чернівецької облорганізації "Свобода" проведе збори ініціативної групи щодо проведення референдуму по недовірі президентові Віктору Януковичу і проведення виборів ВР навесні 2011 року. Збори розпочнуться о 14:00.

Раніше з ініціативою імпічменту виступав комітет підприємців на Майдані. У відповідь на ініціативу голова ЦВК сказав, що, відповідно з останніми рішеннями Конституційного Суду, припинення виконавчої влади шляхом референдуму неможливе. До того голова Верховної Ради Володимир Литвин заявив, що якщо президент не захоче свого імпічменту, ця процедура не може бути реалізована.

Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «"Свобода" грає в піддавки із владою - Бала». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі