середа, 24 жовтня 2007 16:26

"Шуфрич - спікер, Тимошенко - прем"єр - найкраща гарантія співпраці з опозицією"

Керівник соціологічної служби "Український барометр" Віктор Небоженко вважає, що президент Віктор Ющенко має проявити свою лояльність до всіх політичних сил, які пройшли до парламенту.

"На першому засіданні він має виступити і оголосити свої плани взаємодії з Верховною Радою", - сказав він на прес-конференції.

Небоженко підтримав думку свого колеги Володимира Фесенка, що посаду голови ВР можна було б віддати представникам Партії регіонів, яка набрала найбільшу кількість голосів на виборах. За його словами, це сприяло б конструктивній роботі парламенту.

"І це буде найкраща гарантія, навіть краще, ніж закон про опозицію. Уявіть собі варіант, коли Нестор Шуфрич, одна з зірок Партії регіонів, що сходить, очолює Верховну Раду, а Юлія Тимошенко – Кабмін", - сказав він.

За словами Небоженка, на сьогодні в українській політиці відсутній такий механізм як гарантії.

"Політики навчилися домовлятися, вони навчилися виробляти тексти, але у них немає системи гарантій", - наголосив політолог.

Крім того, сказав Небоженко, українські політики вкотре демонструють, що не вміють йти на взаємні поступки, повідомляє УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «"Шуфрич - спікер, Тимошенко - прем"єр - найкраща гарантія співпраці з опозицією"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі