неділя, 13 квітня 2008 12:22

"Студентське братерство" пікетує штаб ЧФ РФ

Активісти Всеукраїнської молодіжної громадської організації "Студентське братерство" почали пікетування штабу Чорноморського флоту Російської Федерації в Севастополі.

Вони вимагають припинити незаконні пересування морської піхоти російського флоту поза межами їх дислокації і не порушувати умову міжурядового договору про перебування ЧФ РФ на території України.

Як повідомив агентство "Інтерфакс-Україна" лідер "Студентського братерства" Олег Яценко, "російські військові, знаходячись на території 44 спортклубу, куди не допускаються громадяни України, порушують ст. 15 угод про статус і умови перебування ЧФ РФ в Україні і положення, де вказано, що 44 спортклуб використовується українською і російською сторонами спільно".

За твердженням активіста, в листі, отриманому "Студентським братерством" з МЗС України, йдеться, що в даний момент 44 спортивний клуб "використовується в односторонньому порядку ЧФ РФ, що не відповідає положенням базових угод з ЧФ РФ від 28.05.1997 р.".

Близько 20 активістів, які встановили намети під штабом Чорноморського флоту РФ, охороняє міліція, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Зараз ви читаєте новину «"Студентське братерство" пікетує штаб ЧФ РФ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі